Blessures

Niet kunnen trainen door die vervelende blessure? Met onze professionele begeleiding kun je gewoon trainen ondanks jouw blessure!

Ai, een blessure… vervelend als je tijdelijk of chronisch last hebt van bepaalde spieren, pezen of gewrichten. Maar een blessure hoeft je zeker niet te weerhouden om in beweging te blijven. Sterker nog: stilzitten en volledige rust houden is in veel gevallen niet de oplossing.

Wat is belangrijk bij trainen met een blessure? 

  • Overleg eerst met je huisarts of een (sport)fysiotherapeut:

Blijf je pijnklachten houden bij bewegingen of een bepaalde belasting? Bespreek het altijd eerst met een (medisch) specialist. Waar komen de klachten vandaan, hoe lang heb je klachten al en wat zijn de next steps? De specialist kan ook bepalen of je mag blijven trainen en met welke aanpassingen.

 

  • Een goede warming-up:

Een warming-up van 10 tot 15 minuten zorgt voor een goede doorbloeding, je lichaamstemperatuur stijgt en je coördinatie wordt beter. Je lichaam gaat van een rust- naar een prestatieniveau. Cardio oefeningen op matig intensief niveau zijn bijvoorbeeld perfect, zonder dat je gewrichten direct zwaar wordt belast.

  • Lichter gewicht:

Door te trainen met lichtere gewichten of zelfs alleen met je eigen lichaamsgewicht, wordt de belasting op je spieren, pezen en gewrichten kleiner. Als je het aantal herhalingen verhoogt, kun je nog steeds het gevoel creëren lekker te trainen. En denk eraan, het zweet hoeft zeker niet altijd dik op je voorhoofd te staan hè.

  • Variatie:

Zorg ervoor dat je je lichaam steeds weer opnieuw prikkelt en uitdaagt. Variatie verlaagt zelfs het risico op blessures. Door verschillende oefeningen te doen, voorkom je een te eenzijdig belasting.

  • Zorg voor de juiste uitvoering en techniek:

En daar komt het voordeel naar voren van sporten met een personal trainer. Bij Orange PT letten we op de juiste uitvoering, corrigeren we daar waar nodig en passen de oefening aan naar jouw mogelijkheden én het advies van jouw specialist. Door onze kennis en expertise kunnen we je bijsturen tijdens de training en leren we jou waar je vervolgens zelf op moet letten. Het maken van een filmpje tijdens een oefening bijvoorbeeld geeft je direct inzicht in je verbeterpunten.

Tijdens de personal trainingen verleggen we de focus zodanig, dat je toch pijnvrij kunt bewegen. De trainingen zijn dan bijvoorbeeld gericht op het optimaliseren van je coördinatie, stabiliteit, mobiliteit/lenigheid en je uithoudingsvermogen.

Dus wil jij ondanks jouw blessure toch fit blijven?

neem dan contact met ons op via info@orangept.nl, 06-28525029 of vul het contactformulier op deze site in.

     Bronnen:

  • Wassink, T Maas, W. Koert, L Spruijt. 2018. Eigen Kracht. Prevision
  • Ambaum, T. Schoormans, O. Bom, J. Middelkamp, H. Wassink, R. Wouters, M. Wesselmans. 2018. Fitnesstrainer B. NL Actief